Siirry pääsisältöön

Korttikuninkaan tammikuu 2020

Yamatai


Tammikuu 2020 oli minulle pelillisesti hyvin antoisa. Aloitin 20x20 pelihaasteen ja kirjoitin pari raporttia siitä. Pidin peli-illan kotona, kävin pelikerhossa ja uusia pelejä tuli pelattua. Pelikertoja tuli runsaasti tämä kuukauden aikana.

Pelihaaste 20x20


Lyhesti pelihaasteen tilanteesta kirjoitushetkellä: Kaksi peliä pelattu 20 kertaa. Haasteeseen pelattuja pelikertoja on 71 kpl (17.75 %). Tällä tahdilla kesäkuussa on valmista. H-indeksi on noussut lukemaan 10.

Pelipäivä Paimiossa

Shadows over Camelot

Pidin pelipäivän, johon kutsuin aiemmin minun luona käyneitä lautapelaajia ja Litsan peliporukkaa. Kaiken kaikkiaan pelaajia oli 11. Hauskaa oli.

Mitä pelipäivänä pelattiin:
 • Red7: tämän pikkunäppärän fillerin opetin kahdelle pelaajalle. Vuorossa olevan pelaajan pitää olla voittamassa peli aina vuoronsa lopussa. Tämän pelin sisäistäminen vaatii muutama pelikerran ennen kuin pelin idea kirkastuu kunnolla. Kaksi kierrosta pelattiin.
 • Pearls: Neljäs pelaaja saapui paikalle juuri kun aloitettiin erää. Tämä on myös oikein hyvä filleri tai pelipäivän aloittajaksi. Pearls on nopea opettaa ja pelata. 
 • Dungeon Mayhem: Tämä peli kuuluu minun 20x20 haasteen, joten sillä verukkeella sain tämän helpon ja nopean pelin peluutukseen. Peli, jossa elinvoimaisinta lyödään aivan varmasti porukalla.
 • Yamatai:  Tämä niin kaunis Days of Wonderin peli oli pelipäivän ensimmäinen vähän raskaampi peli.
 • The Villagers: Annika toi tämän The Villagers pelin, joka osoittautui Werewolf klooniksi. Itseäni tällaiset pelit ei innosta.
 • Blitzkrieg!: Minä ja Miikka tiputtiin The Villagers pelistä ihan alussa, joten otimme mittaa toisistamme Blitzkriegin kanssa. Toinen Maailmansota 20 minuutissa pitää varsin hyvin kutinsa.
 • Sushi Go Party: Vihdoin pääsin kokeilemaan tätä peliä. Kiva korttidraftauspeli, mutta ei loista maksimi pelaajamäärällä.
 • Welcome to… : Isolla porukalla pelattuna tämän pelin aikana huomaa miten erilailla pelaajat tuskailee talojen numeroinnin kanssa. Pelin Easter Egg Hunt lisäosa oli käytössä. Munien jahtaus toi lisää pohdittavaa.
 • Shadows over Camelot: Tämä oli pelipäivän raskain peli. Minulle jäi hieman kaksijakoinen tunnelma tästä. Teema ihan ok, mutta tosi vähän saa tehdä vuoron aikana.
 • Formula D: Kuudella pelaaja tämä peli parhaimmilla. Vaikka tämä kuuluu kategoriaan heitä ja liiku peleihin, on tämä hauskaa kuudella pelaajalla. 
 • Tides of Time: Minun osalta pelipäivä päättyi tähän peliin.
Lisäksi nämä pelit pelattiin muiden pelien aikana.
 • Kingdomino: Kuningaskunnan rakentelua 7x7 ruudukon variantilla
 • 10 Minute Heist: Näin vain kannen, joten en osaa sanoa juurikaan mitään.
Sushi Go Party

Tammikuun statistiikkaa

Lautapelihaasteen takia pelikertoja tuli oman mittapuun mukaan runsaasti. Kaiken kaikkiaan pelikertoja tuli 94. Pelasin siis keskimäärin noin kolme kertaa per päivä. 

Uusia pelikokemuksia oli kaikkiaan yhdeksän. Nostan tähän yhden: Point Salad. Tästä pelistä tykkäsin kovasti. Tähän mennessä olen pelannut maksimipelaaja määrällä ja kolmella pelaajalla. BGG väittää pelin olevan parhaimmillaan kahdella, joten tämä pitää saada koitettua. Pieni miinus pelille tulee sen setupista, jos pelaajamäärä vaihtuu erien välillä. Eri kasvien lukumäärä pakassa riippuu pelaajien lukumäärästä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sata sanaa pelistä - Blitzkrieg!

Blitzkrieg! on peli kahdelle pelaajalle, jossa Toisen Maailmansodan näyttämöillä ottavat mittaa toisistaan noin 20 minuutissa. Pelilauta on jakautunut operaatioihin, jotka ovat jakautuneet kampanjaan. Jokaiselle operaatiolle on menestysrata, joka osoittaa osapuolten menestystä operaatiossa. Pelaajat pelaavat tokeneita kampanjoihin ja suorittavat toiminnon, johon token pelattiin ja siirtää markkeria oman puolen suuntaan menestysradalla. Kampanja valmistuessaan pisteytyy ja pisteet saa operaatiota hallitseva pelaaja. Murskavoitto operaatiossa saadaan, jos menestyrata päätyy omaan päätyyn. Tavoitteena on saada 25 tai enemmän pisteitä.



Tämä on hyvin nopea ja lähes abstrakti sotapeli. Sisältää sopivasti tuuria ja strategisia päätöksiä saa pohtia kivasti. Peliä on peluutettu pitkän linjan sotapeliharrastajalla, joka sanoi peliä koukuttavaksi.



Dale of Merchants Collection

Dale of Merchants Collection on jatkoa aiemmin ilmestyneille Dale of Merchants 1 & 2 peleille. Dale of Merchants Collection on yhteensopiva aiemmin ilmestyneiden kanssa ja tuo lisää ominaisuuksia tähän hienoon korttipeliin. Aiemmista sarjan peleistä on kirjoittanut mm. Lautapeliopas ja Pöydällä. Tarkoitukseni on esitellä Dale of Merchants Collection pelin sisältöä. Käytän tästä eteenpäin DoMC lyhennettä.

DoMC oli alunperin Kickstarter kampanja ilman scretch goaleja. Toisin sanoen, jälleenmyynti versio on saman kuin Kickstart versio. DoMC on saatavilla hyvin varustelluissa lautapelikaupoissa.

Pelilaatikko on hyvin suunniteltu. Sen sisälle sopii kaikki aiemmat DoM pelit korttisuojitettuina. Mukana on organisointia varten kuvitetut ja nimetyt jakajat. Minun aiempi DoM kokoelma oli epämääräisessä pahvilaatikossa hujan hajan. Nyt olen tyytyväinen kun kaikki on yhdessä siistissä pelilaatikossa. Laatikossa on tilaa on vielä tulevalle Dale of Merchants 3 lisäosalle, josta on vahva vihje …