Siirry pääsisältöön

Korttikuninkaan tammikuu 2020

Yamatai


Tammikuu 2020 oli minulle pelillisesti hyvin antoisa. Aloitin 20x20 pelihaasteen ja kirjoitin pari raporttia siitä. Pidin peli-illan kotona, kävin pelikerhossa ja uusia pelejä tuli pelattua. Pelikertoja tuli runsaasti tämä kuukauden aikana.

Pelihaaste 20x20


Lyhesti pelihaasteen tilanteesta kirjoitushetkellä: Kaksi peliä pelattu 20 kertaa. Haasteeseen pelattuja pelikertoja on 71 kpl (17.75 %). Tällä tahdilla kesäkuussa on valmista. H-indeksi on noussut lukemaan 10.

Pelipäivä Paimiossa

Shadows over Camelot

Pidin pelipäivän, johon kutsuin aiemmin minun luona käyneitä lautapelaajia ja Litsan peliporukkaa. Kaiken kaikkiaan pelaajia oli 11. Hauskaa oli.

Mitä pelipäivänä pelattiin:
 • Red7: tämän pikkunäppärän fillerin opetin kahdelle pelaajalle. Vuorossa olevan pelaajan pitää olla voittamassa peli aina vuoronsa lopussa. Tämän pelin sisäistäminen vaatii muutama pelikerran ennen kuin pelin idea kirkastuu kunnolla. Kaksi kierrosta pelattiin.
 • Pearls: Neljäs pelaaja saapui paikalle juuri kun aloitettiin erää. Tämä on myös oikein hyvä filleri tai pelipäivän aloittajaksi. Pearls on nopea opettaa ja pelata. 
 • Dungeon Mayhem: Tämä peli kuuluu minun 20x20 haasteen, joten sillä verukkeella sain tämän helpon ja nopean pelin peluutukseen. Peli, jossa elinvoimaisinta lyödään aivan varmasti porukalla.
 • Yamatai:  Tämä niin kaunis Days of Wonderin peli oli pelipäivän ensimmäinen vähän raskaampi peli.
 • The Villagers: Annika toi tämän The Villagers pelin, joka osoittautui Werewolf klooniksi. Itseäni tällaiset pelit ei innosta.
 • Blitzkrieg!: Minä ja Miikka tiputtiin The Villagers pelistä ihan alussa, joten otimme mittaa toisistamme Blitzkriegin kanssa. Toinen Maailmansota 20 minuutissa pitää varsin hyvin kutinsa.
 • Sushi Go Party: Vihdoin pääsin kokeilemaan tätä peliä. Kiva korttidraftauspeli, mutta ei loista maksimi pelaajamäärällä.
 • Welcome to… : Isolla porukalla pelattuna tämän pelin aikana huomaa miten erilailla pelaajat tuskailee talojen numeroinnin kanssa. Pelin Easter Egg Hunt lisäosa oli käytössä. Munien jahtaus toi lisää pohdittavaa.
 • Shadows over Camelot: Tämä oli pelipäivän raskain peli. Minulle jäi hieman kaksijakoinen tunnelma tästä. Teema ihan ok, mutta tosi vähän saa tehdä vuoron aikana.
 • Formula D: Kuudella pelaaja tämä peli parhaimmilla. Vaikka tämä kuuluu kategoriaan heitä ja liiku peleihin, on tämä hauskaa kuudella pelaajalla. 
 • Tides of Time: Minun osalta pelipäivä päättyi tähän peliin.
Lisäksi nämä pelit pelattiin muiden pelien aikana.
 • Kingdomino: Kuningaskunnan rakentelua 7x7 ruudukon variantilla
 • 10 Minute Heist: Näin vain kannen, joten en osaa sanoa juurikaan mitään.
Sushi Go Party

Tammikuun statistiikkaa

Lautapelihaasteen takia pelikertoja tuli oman mittapuun mukaan runsaasti. Kaiken kaikkiaan pelikertoja tuli 94. Pelasin siis keskimäärin noin kolme kertaa per päivä. 

Uusia pelikokemuksia oli kaikkiaan yhdeksän. Nostan tähän yhden: Point Salad. Tästä pelistä tykkäsin kovasti. Tähän mennessä olen pelannut maksimipelaaja määrällä ja kolmella pelaajalla. BGG väittää pelin olevan parhaimmillaan kahdella, joten tämä pitää saada koitettua. Pieni miinus pelille tulee sen setupista, jos pelaajamäärä vaihtuu erien välillä. Eri kasvien lukumäärä pakassa riippuu pelaajien lukumäärästä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Wizard - sääntölyhennelmä

Pelin kuvaus ja tavoite Wizard on tikkipeli, jossa pelataan useita kierroksia riippuen pelaajamäärästä (3-6 pelaajaa). Ennen kortien pelaamistä pelaajat tekevät tarjouksen kuinka monta tikkiä pelaaja voittaa kierroksen aikana. Kierroksen lopussa pelaajat saavat pisteitä saaduista tikeistä. Miinus pisteitä saa, jos asetettu tarjous ei totetutunut. Bonuspisteitä saa, jos tarjous toteutui. Peli koostuu useasta kierroksesta, joissa pelaajille jaettavien korttien määrä kasvaa kierroksesta toiseen. Ensimmäisellä yksi kortti, toisella kaksi kortia jne. Viimeisellä kierroksella jaetaan kaikki kortit. Jakamattomat kortit jätetään pinoksi kuvapuoli alaspäin. Alkuvalmistelut Yksi pelaajista valitaan luottomieheksi, jonka tehtävä on olla kirjuri ja jakaa kortit.  Korteista Kortteja on 60 kappaletta, jotka jakautuvat maittain Ihmiset (sininen) Kääpiöt (punainen) Haltiat (vihreä) Jätit (keltainen) Kunkin maan vahvint kortti on 13 ja heikoin 1. Lisäksi on  4 Velh

Korttikuninkaan kooma

On aika aktivoitua, on aika jälleen kirjoittaa. Tämä v***n koronavirus aiheutti lähes täydellisen kirjoituskooman. Tähän koomaan syynä on ammattini hoitajana ja yllättävän syvä huoli tulevaisuudesta. Peli-illat kuihtui kokoon. Edes 20x20 haaste innostanut. Kevät meni lähinnä uppoutuen digitaaliseen maailmaan. Ei kannata syvässä huolen alhossa lojua - vaan pitää aktivoitua. Litsan pelikerhon peli-illat alkoivat syyskuussa pyöriä uudestaan. Kesällä Saartojen kanssa pelailtiin heidän kotona korvike-Litsassa. Korvike-Litsa oli oikein piristävää. Muutaman pienen peli-illan järjestin kesän aikana.   Lautapelailua on ollut aivan liian vähän. Otetaan muutama poiminto vähäisistä peleistä mitä on tullut pelattua kesän aikana. Undaunted: Normandy Pikkuhiljaa on taistelut edenneet Normandiassa. Pelikaverin kanssa olemme todenneet pelin olevan hyvä peli. Pakanrakennus ja -trimmaus Undaunted: Normandyssä toimii loistavasti. Tunnelma pelin aikana on todella kutkuttava: mitä vastustaja saa seuraavalla