Siirry pääsisältöön

Korttikuninkaan kooma
On aika aktivoitua, on aika jälleen kirjoittaa. Tämä v***n koronavirus aiheutti lähes täydellisen kirjoituskooman. Tähän koomaan syynä on ammattini hoitajana ja yllättävän syvä huoli tulevaisuudesta. Peli-illat kuihtui kokoon. Edes 20x20 haaste innostanut. Kevät meni lähinnä uppoutuen digitaaliseen maailmaan. Ei kannata syvässä huolen alhossa lojua - vaan pitää aktivoitua.

Litsan pelikerhon peli-illat alkoivat syyskuussa pyöriä uudestaan. Kesällä Saartojen kanssa pelailtiin heidän kotona korvike-Litsassa. Korvike-Litsa oli oikein piristävää. Muutaman pienen peli-illan järjestin kesän aikana.  

Lautapelailua on ollut aivan liian vähän. Otetaan muutama poiminto vähäisistä peleistä mitä on tullut pelattua kesän aikana.


Undaunted: Normandy

Pikkuhiljaa on taistelut edenneet Normandiassa. Pelikaverin kanssa olemme todenneet pelin olevan hyvä peli. Pakanrakennus ja -trimmaus Undaunted: Normandyssä toimii loistavasti. Tunnelma pelin aikana on todella kutkuttava: mitä vastustaja saa seuraavalla kierroksella aikaiseksi. Laulaako molemmat konekiväärit jenkit suohon vai onnistuuko tiedustelija pääsemään metsän suojaan. Sodan arvaamattomuuskin näkyy tässä: kymppituloksella osuu aina vaikka miten suojassa sotilas olisi. Se on harhalaukaus, joka tiputtaa armotta sotilaan pois pelistä. ‘Fog of War’ -kortit on eksymisiä maastossa, huonoa säätä tai onnetonta johtamista. Harkinnassa on miniatyyrien hankkiminen syvemmän immersion luomiseksi.
Plague Inc: The Board Game

Syksyn ensimmäisessä Litsan peli-illassa JuhaP toi Plague Inc pelin. Peli perustuu samannimiseen mobiilipeliin. Tässä koronokurituksessa tämä peli oli aivan pakko koittaa. Kokemus ei ollut pettymys. Alkuperäistä videopeliä en ole koskaa kokeillut, joten vertailla en voi. Peli oli helppo omaksua ja peli eteni jouhevasti. Pelissä on tarkoitus saada oma tauti leviämään mahdollisimman tehokkaasti. Tauti mutatoituu pelin aikana. Pelilaudalla on ahdasta eli jatkuvaa tautien välistä interaktiota tulee. 

Reaalimaaimassa esim. jos virusmutaatio on liian tappava, niin se voi kuolla itse omaan mahdottomuuteensa eli ei ole mihin levitä ja lisääntyä. Tässä pelissä tämä aivan yhtä mahdollista. 


Yokai Septet

Todellisuuspaon podcast jaksossa 21 käsiteltiin aihetta 'tunnesiteet'. Minulla on tähän peliin erikoinen tunneside, koska nimeni  on ohjekirjassa. Viidellä taalalla sain omaa turhamaisuutta korostettua pelin ollessa Kickstarterissa. Todellisuuspaon podcast jaksossa 19 oli käsittelyssä tikkipelit. Kuuntelun jälkeen vein tämän veikeän tikkipelin seuraavaan tapaamiseen. Peli sai hyvän vastaanoton. Pelin yhden erän tavoitteena on saada tikkien mukana neljä tai enemmän pomokortteja, mutta jos voittaa seitsemän tikkiä häviää erän. Koko pelin tavoitteena on voittaa kaksi erää. Pelissä on myös kehittyneempi variantti, jossa pisteet riippuu voitetusta pomokortista.  
Small World of Warcraft

Small World of Warcraft on nimensä mukaisesti jättimäisen World of Warcraft nettiroolipelin teemaan perustuva Small World lautapelien mekaniiikkaan perustuva itsenäinen lautapeli. Todella hyvä Small Wolrd variantti, joka kutkutta WoW veteraanin muistoja. Tavalliselle tallaajalle tämä on teeman puolesta aivan yksi hailee. Modulaarinen saarekkeista koostuva pelilauta on suurin ero alkuperäiseen Small Worldiin verrattuna. WoW:sta napatut rodut ja ominaisuudet toimii kivasti ja saa aikaan hauskoja yhdistelmiä. 
Kuva BoardGameGeek


Jos sinulla on WoW kokemusta yhdellä hahmolla satoja päiviä, olet jonottanut serverille pääsyä, hankkinut lentokyvyn jokaiselle pelin alueelle tai olet ollut hard core raidaaja, voi tämä olla muistojen matka World of Warcraftin maisemiin

Dungeons & Dragons: The Legend of Drizzt

Vuonna 2011 julkaistu D&D: The Legend of Drizzt on lojunut hyllyssä pelaamattomana pitkään. Elokuun lopussa kutsuin pari kaveria kylään. Kaikille kelpasi ehdotus pelata kevyttä luolarymistelyä. Voisi sanoa, että tämä peli roolipeli ilman pelinjohtajaa. Ehtaa amerträshiä. Tämä peli kurittaa pelaajia sitä mukaa kun tyrmässä edetään. Monstereita tulee ja kaatuu. Ansoja on siellä täällä. Seinä voi romahtaa. Jossain vaiheessa pääpomo saapuu paikalle ja se lyö yleensä lujaa, jos osuu. Kaiken ytimessä on 20-sivuinen noppa. Jokaisella hahmolla on omat erityistaidot, joiden oikea-aikainen käyttö on avain selviytymiseen. 

Dungeon & Dragons: The Legend of Drizz kuuluu laajaan sarjaan D&D lautapelejä. Saman tyylisiä on useita, joista Castle Ravenloft kuuluu myös kokoelmaan. Tomb of Annihilation on digitaalisena versiona. Peli on helppo omaksua.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Wizard - sääntölyhennelmä

Pelin kuvaus ja tavoite Wizard on tikkipeli, jossa pelataan useita kierroksia riippuen pelaajamäärästä (3-6 pelaajaa). Ennen kortien pelaamistä pelaajat tekevät tarjouksen kuinka monta tikkiä pelaaja voittaa kierroksen aikana. Kierroksen lopussa pelaajat saavat pisteitä saaduista tikeistä. Miinus pisteitä saa, jos asetettu tarjous ei totetutunut. Bonuspisteitä saa, jos tarjous toteutui. Peli koostuu useasta kierroksesta, joissa pelaajille jaettavien korttien määrä kasvaa kierroksesta toiseen. Ensimmäisellä yksi kortti, toisella kaksi kortia jne. Viimeisellä kierroksella jaetaan kaikki kortit. Jakamattomat kortit jätetään pinoksi kuvapuoli alaspäin. Alkuvalmistelut Yksi pelaajista valitaan luottomieheksi, jonka tehtävä on olla kirjuri ja jakaa kortit.  Korteista Kortteja on 60 kappaletta, jotka jakautuvat maittain Ihmiset (sininen) Kääpiöt (punainen) Haltiat (vihreä) Jätit (keltainen) Kunkin maan vahvint kortti on 13 ja heikoin 1. Lisäksi on  4 Velh

Korttikuninkaan tammikuu 2020

Yamatai Tammikuu 2020 oli minulle pelillisesti hyvin antoisa. Aloitin 20x20 pelihaasteen ja kirjoitin pari raporttia siitä. Pidin peli-illan kotona, kävin pelikerhossa ja uusia pelejä tuli pelattua. Pelikertoja tuli runsaasti tämä kuukauden aikana. Pelihaaste 20x20 Lyhesti pelihaasteen tilanteesta kirjoitushetkellä: Kaksi peliä pelattu 20 kertaa. Haasteeseen pelattuja pelikertoja on 71 kpl (17.75 %). Tällä tahdilla kesäkuussa on valmista. H-indeksi on noussut lukemaan 10. Pelipäivä Paimiossa Shadows over Camelot Pidin pelipäivän, johon kutsuin aiemmin minun luona käyneitä lautapelaajia ja Litsan peliporukkaa. Kaiken kaikkiaan pelaajia oli 11. Hauskaa oli. Mitä pelipäivänä pelattiin: Red7 : tämän pikkunäppärän fillerin opetin kahdelle pelaajalle. Vuorossa olevan pelaajan pitää olla voittamassa peli aina vuoronsa lopussa. Tämän pelin sisäistäminen vaatii muutama pelikerran ennen kuin pelin idea kirkastuu kunnolla. Kaksi kierrosta pelattiin. Pearls : Neljäs