Lautapelaajan vuorenhuippuja

Eräs kulmaus pelihyllystä. Taattua epäjärjestystä.

Viime blogitekstistä on kulunut tovi. Opiskelukiireet ja siihen liittyvään viimeiseen vaiheeseen keskittyminen vei voimia ja kirjoitusintoa, muttei peli-intoa. Tuli käytyä mm. Sumppi Ry:n pelitapahtumassa Salossa ja Litsan pelikerhossa. Viimeisen viiden viikon aikana on tullut pelattua 13 eri peliä, 35 eri pelikertaa ja olen hankkinut uusia pelejä. Hankinnoista yksi on ollut pitkä aikainen haaveeni ja uusimman version myötä peli kiilasi hankintalistan kärkeen. Twilight Imperium 4th edition on kokoelmassa ja odottaa peluutusta.

Olen joskus todennut, että lautapeliharrastus on kuin vuoristo, jossa on huippuja huippujen perään. Twilight Imperium 4th on yksi huippu, jonka jälkeen ei ole kavuttavaa. Huippu on saavutettu ja olen tyytyväinen. Uusia huippuja tavoittelemaan, mars mars.Lautapelaajan vuoristossa on muitakin huippuja, sekä korkeita että matalia. Jokaisen huipun saavuttaminen on ollut suoritus, jonka jälkeen on ollut tyytyväisyyttä ja pohdintaa jatkosta.

Muutamista huipuista, joita koen saavuttaneeni:

  • Essen Spiel 2014. Lautapelifanaatikon vuosittainen tapahtuman, jota on syytä seurata paikan päällä tai vähintään kotoa käsin.
  • European Go Congress 2000. Sisarhuippu on EGC 2010 Tampereella, jossa kävin piipahtamassa.
  • Ensimmäinen Kickstarter peli: Evolutio Game System. Evolution pelin ostin Essenistä 2014. Valitetavasti tasapaino pelissä oli hieman vinossa. Flight lisäosan myötä uudet peruspelin kortit aiheutti Kickstarter neitsyyden menettämisen. 
  • Tämän blogin aloittaminen.
Historiaa: EGC 2000 tapahtumajulkaisut.

On olemassa eräs kirottu huippu, joka piinaa. Luulen huipun saavuttaessa pääseeni perille, vaan huippu häämöttää kauempana. Kalleimman pelin huippu korottuu jatkuvasti.

Huippujen välissä on laaksoja ja rinteitä. Laaksoihin sijoitan huonot kokemuset ja virhehankinnat. Muutama pelikerta on ollut tuskaa, ei välttämättä pelin takia vaan peliseuran. Onneksi niistä kokemuksista on kulunut aikaa. Virhehankintoja ei ole tai en ainakaan myönnä.

Rinteet on pelikertoja, peliin tutustumista, blogien lukemista, korttien sleevaamista yms. Kaikkea arkista mitä lautapeliharrastukseen tulee tehtyä.

Teemu, pitkäaikainen pelikaveri. Essen 2014

Kommentit