Nytkähdellen vuoteen 2018

Viimeisin blogipäivitys oli tammikuussa. Nolottaa tämä tekstittömyys. Täytyy sanoa, että uusi ammatti ja työt sotki aikataulut tehokkaasti. Pelaaminen ja pelit jäi vähän taka-alalle. Asiaa ei helpottanut yhtään olympialaiset, influenssa ja kotityöt. Onneksi tiistain peli-illat, yksi peli-ilta kotona ja JunaCon piti minut peleissä kiinni.

JunaCon 2018

Vierailin JunaCon IX tapahtumassa Turussa. Tuli pelattua vaikka mitä, muttei yhtään junapeliä. Kaksi peliä jäi päällimmäisinä mieleen. Toinen peli peli oli Red Dragon Inn. Red Dragon Inn on hilpeä peli, jossa sankarit menevät majataloon rentoutumaan juomisen ja pelaamisen merkeissä. Pelaaja, jonka sankari on selvin pelin lopussa, on voittaja.  

Toinen peli oli Bottle Imp. Tämä on varsin tuore Lautapeli.fi:n korttipeli. Pelin koukku on pullo ja sen hinta. Jos kaikki tikkiin pelatut kortit on suurempia kuin pullon hinta, niin korkein kortti voittaa. Jos yksikin tikkiin pelattu kortti on pienempi kuin pullon hinta, niin lähimpänä pullon hintaa pelattu kortti voittaa tikin ja saa pullon. Uusi pullon hinta on voittaneen kortin hinta. Pelin lopussa pelaajat saavat pisteitä voitetuista tikeistä. Jos pelaajalla on hallussa pulla, saa hän miinuspisteitä. 
Kuva lautapelit.fi

Bottle Imp on oikein kiva tikkipeli. Pidän sitä hieman kevyempänä kuin samaan aikaan julkaistua Byzant peliä. Kumpi on parempi? En tiedä vielä. Toistoja lisää!

Thunderstone Quest

Olympialaisten aikaan saapui vihdoin Kickstarter järkäle nimeltään Thunderstone Quest. Tälle jättipelille tuli sleevausten jälkeen painoa n 9.5kg. Kortteja TQssä oli hieman alle 2 000 sleevattavaksi. Sleevaus sujui mm. lumilautailua seuratessa.  Erittäin iso plussa pelisuunnitelijoille, kun sleevauksen jälkeen kaikki kortit sopii boxiin.
Jättiboxi. Kuva (c)Timo Lindi

TQ on päätynyt pöydälle pari kertaa. TQ on pakanrakennus peli, jossa on RPG henkeä mukana sopivasti. Vuoron aikana pelaaja päättää meneekö kylään tai luolaan. Kylässä voi mm. ostaa varusteita ja palkata sankareita. Kylässä voi myös hankituilla kokemuspisteillä kehittää sankareitaan paremmiksi. Tämä on tarpeen, jotta saa enemmän kokemuspisteitä. Kokemuspisteitä saa mm hirviöiden lahtaamisesta luolassa. Kokemuspisteillä voitetaan peli. Arvostelua pelistä pukkaa myöhemmin.

Korttipakka

Tuossa taannoin paikallinen pelikaveri kutsu yllättäen pelaamaan Canastaa. En ole pitkään aikaan pelannut mitään normaalilla korttipakalla puhumattakaan kahdella pakalla ja neljällä jokerilla. Pidän rommipeleista ja Canasta on rommipelien kuningas. Pelasimme kolmella pelaajalla. Edellisestä Canasta pelistä on kulunut aikaa todella paljon. Pelikaverit kertasivat kärsivällisesti miten pelataan.
Hyvin meni ja tykkäsin. Muutaman punaisen canastan onnistuin tekemään. 

Kommentit