Siirry pääsisältöön

Nytkähdellen vuoteen 2018

Viimeisin blogipäivitys oli tammikuussa. Nolottaa tämä tekstittömyys. Täytyy sanoa, että uusi ammatti ja työt sotki aikataulut tehokkaasti. Pelaaminen ja pelit jäi vähän taka-alalle. Asiaa ei helpottanut yhtään olympialaiset, influenssa ja kotityöt. Onneksi tiistain peli-illat, yksi peli-ilta kotona ja JunaCon piti minut peleissä kiinni.

JunaCon 2018

Vierailin JunaCon IX tapahtumassa Turussa. Tuli pelattua vaikka mitä, muttei yhtään junapeliä. Kaksi peliä jäi päällimmäisinä mieleen. Toinen peli peli oli Red Dragon Inn. Red Dragon Inn on hilpeä peli, jossa sankarit menevät majataloon rentoutumaan juomisen ja pelaamisen merkeissä. Pelaaja, jonka sankari on selvin pelin lopussa, on voittaja.  

Toinen peli oli Bottle Imp. Tämä on varsin tuore Lautapeli.fi:n korttipeli. Pelin koukku on pullo ja sen hinta. Jos kaikki tikkiin pelatut kortit on suurempia kuin pullon hinta, niin korkein kortti voittaa. Jos yksikin tikkiin pelattu kortti on pienempi kuin pullon hinta, niin lähimpänä pullon hintaa pelattu kortti voittaa tikin ja saa pullon. Uusi pullon hinta on voittaneen kortin hinta. Pelin lopussa pelaajat saavat pisteitä voitetuista tikeistä. Jos pelaajalla on hallussa pulla, saa hän miinuspisteitä. 
Kuva lautapelit.fi

Bottle Imp on oikein kiva tikkipeli. Pidän sitä hieman kevyempänä kuin samaan aikaan julkaistua Byzant peliä. Kumpi on parempi? En tiedä vielä. Toistoja lisää!

Thunderstone Quest

Olympialaisten aikaan saapui vihdoin Kickstarter järkäle nimeltään Thunderstone Quest. Tälle jättipelille tuli sleevausten jälkeen painoa n 9.5kg. Kortteja TQssä oli hieman alle 2 000 sleevattavaksi. Sleevaus sujui mm. lumilautailua seuratessa.  Erittäin iso plussa pelisuunnitelijoille, kun sleevauksen jälkeen kaikki kortit sopii boxiin.
Jättiboxi. Kuva (c)Timo Lindi

TQ on päätynyt pöydälle pari kertaa. TQ on pakanrakennus peli, jossa on RPG henkeä mukana sopivasti. Vuoron aikana pelaaja päättää meneekö kylään tai luolaan. Kylässä voi mm. ostaa varusteita ja palkata sankareita. Kylässä voi myös hankituilla kokemuspisteillä kehittää sankareitaan paremmiksi. Tämä on tarpeen, jotta saa enemmän kokemuspisteitä. Kokemuspisteitä saa mm hirviöiden lahtaamisesta luolassa. Kokemuspisteillä voitetaan peli. Arvostelua pelistä pukkaa myöhemmin.

Korttipakka

Tuossa taannoin paikallinen pelikaveri kutsu yllättäen pelaamaan Canastaa. En ole pitkään aikaan pelannut mitään normaalilla korttipakalla puhumattakaan kahdella pakalla ja neljällä jokerilla. Pidän rommipeleista ja Canasta on rommipelien kuningas. Pelasimme kolmella pelaajalla. Edellisestä Canasta pelistä on kulunut aikaa todella paljon. Pelikaverit kertasivat kärsivällisesti miten pelataan.
Hyvin meni ja tykkäsin. Muutaman punaisen canastan onnistuin tekemään. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cafe Boardgame Helsinki - pikaraportti

Kävin pikaisesti kurkkaamassa millainen paikka uuden uutukainen Cafe Boardgame on. Valitettavasti henkilökohtaiset kiireet esti nauttia paikan antimista ja erityisesti peleistä. Juttelin hetken paikkaa pyörittävien Henrin ja Anne-Marin kanssa.

Cafe Boardgame sijaitsee Helsingisssä Eerikinkatu 14 sisäpihalla. Se on toinen lautapelikahvila Suomessa. Taustalla on samoja henkilöitä kuin mitä Tampereen Tarvernalla on. Kahvila on 50 paikkainen eli hieman isompi kuin Taverna. Pelipöytiä on useampaa kokoa alkaen kahden pelaajan pöydistä. Isoin pöytä vetää jopa kymmenen henkeä.

Pelikokoelman koko kirjoitushetkellä BGG:ssä olevan listan mukaan on 117 peliä. Siellä on pelejä klassikoista moderneihin klassikoihin aina tuliteriin peleihin. Mainittakoon shakki, Cosmic Encounter ja Brass: Lancashire. Kokoelma kasvaa, mutta joku raja pitää kokoelman koolle pitää laittaa. "Liian isosta kokoelmasta voi olla hankala löytää sopivaa peliä", Henri pohtii. Pelien esillelaitto on hienosti tehty. H…

Sata sanaa pelistä - Hokkaido

Hokkaido on Kalle Malminojan suunnittelema korttipeli, jossa pelaajat laajentavat omaa karttaa. Pelissä jakautuu kahteen vaiheeseen, joissa molemmissa kuusi kierrosta.  Kierroksen aikana pelaajat valitsevat yhtäaikaisesti kortin ja loput kortit annetaan viereiselle pelaajalle joko myötä- tai vastapäivään. Valittu kortti sijoitetaan omalle kartalle rakennussääntöjen mukaan. Näitä on mm. vuoristo  jatkuu vertikaalimaisesti ja vettä ei saa piilottaa. Jos uudessa kortissa on tuotantolaitos, sijoitetaan siihen vastaava kuutio. Pelin aikana kuutiota voi käyttää maanmuokkaukseen. Pelin lopussa voi kuutiota sijoittaa tehtaisiin tuomaan pisteitä. Maa-alueet pisteytetään ja ‘suurimmista kaupungeista pienimmästä’ saa pisteitä. Hokkaido on jatkoa Honshu pelille. Mekaniikassa paljon samaa, mutta uuttakin on. Draftaus on tämän pelin suola.

Sata sanaa pelistä - Photosynthesis

Photosynthesis on abstrakti strategiapeli kahdesta neljään pelaajalle. Pelaajat saavat valopisteitäkasvattamistaan puista, jos ne saavat valoa pisteytysvaiheessa. Valopisteillä pelaajat voivat ostaa, kylvää, kasvattaa ja pisteyttää puita. Mitä isompi puu sitä enemmän valopisteitä. Toisaalta mitä isompi puu, sitä pitempi varjo estämässä pienempiä puita saamasta valopisteitä. Kierroksesta toiseen valo tulee eri suunnasta. Elinkaarensa lopussa puun voi pisteyttää, josta saa voittopisteitä riippuen kasvupaikasta.


Photosynthesis on hyvin sujuva ja selkeä peli. Säännöt oppii helposti. Pelikomponentit on kauniita ja teeman mukaisia. Kolmiulotteiset puutokenit on kruunu pelille. Pelissä riittää pohdittavaa ja ajoitukset toiminnoille on keskiössä. Kaunein ja komein puu pitää pisteyttää - kaunis metsä ei tuota voittopisteitä.