Siirry pääsisältöön

Nytkähdellen vuoteen 2018

Viimeisin blogipäivitys oli tammikuussa. Nolottaa tämä tekstittömyys. Täytyy sanoa, että uusi ammatti ja työt sotki aikataulut tehokkaasti. Pelaaminen ja pelit jäi vähän taka-alalle. Asiaa ei helpottanut yhtään olympialaiset, influenssa ja kotityöt. Onneksi tiistain peli-illat, yksi peli-ilta kotona ja JunaCon piti minut peleissä kiinni.

JunaCon 2018

Vierailin JunaCon IX tapahtumassa Turussa. Tuli pelattua vaikka mitä, muttei yhtään junapeliä. Kaksi peliä jäi päällimmäisinä mieleen. Toinen peli peli oli Red Dragon Inn. Red Dragon Inn on hilpeä peli, jossa sankarit menevät majataloon rentoutumaan juomisen ja pelaamisen merkeissä. Pelaaja, jonka sankari on selvin pelin lopussa, on voittaja.  

Toinen peli oli Bottle Imp. Tämä on varsin tuore Lautapeli.fi:n korttipeli. Pelin koukku on pullo ja sen hinta. Jos kaikki tikkiin pelatut kortit on suurempia kuin pullon hinta, niin korkein kortti voittaa. Jos yksikin tikkiin pelattu kortti on pienempi kuin pullon hinta, niin lähimpänä pullon hintaa pelattu kortti voittaa tikin ja saa pullon. Uusi pullon hinta on voittaneen kortin hinta. Pelin lopussa pelaajat saavat pisteitä voitetuista tikeistä. Jos pelaajalla on hallussa pulla, saa hän miinuspisteitä. 
Kuva lautapelit.fi

Bottle Imp on oikein kiva tikkipeli. Pidän sitä hieman kevyempänä kuin samaan aikaan julkaistua Byzant peliä. Kumpi on parempi? En tiedä vielä. Toistoja lisää!

Thunderstone Quest

Olympialaisten aikaan saapui vihdoin Kickstarter järkäle nimeltään Thunderstone Quest. Tälle jättipelille tuli sleevausten jälkeen painoa n 9.5kg. Kortteja TQssä oli hieman alle 2 000 sleevattavaksi. Sleevaus sujui mm. lumilautailua seuratessa.  Erittäin iso plussa pelisuunnitelijoille, kun sleevauksen jälkeen kaikki kortit sopii boxiin.
Jättiboxi. Kuva (c)Timo Lindi

TQ on päätynyt pöydälle pari kertaa. TQ on pakanrakennus peli, jossa on RPG henkeä mukana sopivasti. Vuoron aikana pelaaja päättää meneekö kylään tai luolaan. Kylässä voi mm. ostaa varusteita ja palkata sankareita. Kylässä voi myös hankituilla kokemuspisteillä kehittää sankareitaan paremmiksi. Tämä on tarpeen, jotta saa enemmän kokemuspisteitä. Kokemuspisteitä saa mm hirviöiden lahtaamisesta luolassa. Kokemuspisteillä voitetaan peli. Arvostelua pelistä pukkaa myöhemmin.

Korttipakka

Tuossa taannoin paikallinen pelikaveri kutsu yllättäen pelaamaan Canastaa. En ole pitkään aikaan pelannut mitään normaalilla korttipakalla puhumattakaan kahdella pakalla ja neljällä jokerilla. Pidän rommipeleista ja Canasta on rommipelien kuningas. Pelasimme kolmella pelaajalla. Edellisestä Canasta pelistä on kulunut aikaa todella paljon. Pelikaverit kertasivat kärsivällisesti miten pelataan.
Hyvin meni ja tykkäsin. Muutaman punaisen canastan onnistuin tekemään. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Wizard - sääntölyhennelmä

Pelin kuvaus ja tavoite Wizard on tikkipeli, jossa pelataan useita kierroksia riippuen pelaajamäärästä (3-6 pelaajaa). Ennen kortien pelaamistä pelaajat tekevät tarjouksen kuinka monta tikkiä pelaaja voittaa kierroksen aikana. Kierroksen lopussa pelaajat saavat pisteitä saaduista tikeistä. Miinus pisteitä saa, jos asetettu tarjous ei totetutunut. Bonuspisteitä saa, jos tarjous toteutui. Peli koostuu useasta kierroksesta, joissa pelaajille jaettavien korttien määrä kasvaa kierroksesta toiseen. Ensimmäisellä yksi kortti, toisella kaksi kortia jne. Viimeisellä kierroksella jaetaan kaikki kortit. Jakamattomat kortit jätetään pinoksi kuvapuoli alaspäin. Alkuvalmistelut Yksi pelaajista valitaan luottomieheksi, jonka tehtävä on olla kirjuri ja jakaa kortit.  Korteista Kortteja on 60 kappaletta, jotka jakautuvat maittain Ihmiset (sininen) Kääpiöt (punainen) Haltiat (vihreä) Jätit (keltainen) Kunkin maan vahvint kortti on 13 ja heikoin 1. Lisäksi on  4 Velh

Dungeons&Dragons: Castle Ravenloft - pikasäännöt

Kuva BGG:stä Pelaajat tutkivat luolastoa Castle Ravenloftin alla ja selvittävät skenaario kohtaisen tavoiteen. Peli on yhteistyöpeli ja 1 - 5 pelaajalle. Alkuasetelmasta Valitse skenaario 'Adventure book' lehtisestä. Sekoita 'Monster', 'Encounter' ja 'Treasure' pakat. Pelaajat valitsevat sankarin. Lisäksi pelaajat ottavat sankarin figuurin ja Power kortit.  Jokaiselle pelaajalle jaetaan yksi aarrekortti, kuvapuoli ylöspäin pelaajan eteen. Ota esille kaksi 'Healing surge' laattaa. Nämä laatat ovat yhteisiä pelaajille. Laita 'Start Tile' pöydälle. Muodosta skenaarion ohjeiden mukaan luolastolaattapino. 1) Encouter deck 2) Monster deck 3) Treasure deck, 4) Dungeon tiles 6) Scenario specifics 7) Starting tile 8) Hero cards + power cards 9) Healing surges 10) Hero cards + power cards Luolastolaatat eli 'Dungeon Tiles' Luolastolaatoista muodostuu skenaarion luolasto. Laattaan on kuvattu ruudukko, jota pitk

Korttikuninkaan kooma

On aika aktivoitua, on aika jälleen kirjoittaa. Tämä v***n koronavirus aiheutti lähes täydellisen kirjoituskooman. Tähän koomaan syynä on ammattini hoitajana ja yllättävän syvä huoli tulevaisuudesta. Peli-illat kuihtui kokoon. Edes 20x20 haaste innostanut. Kevät meni lähinnä uppoutuen digitaaliseen maailmaan. Ei kannata syvässä huolen alhossa lojua - vaan pitää aktivoitua. Litsan pelikerhon peli-illat alkoivat syyskuussa pyöriä uudestaan. Kesällä Saartojen kanssa pelailtiin heidän kotona korvike-Litsassa. Korvike-Litsa oli oikein piristävää. Muutaman pienen peli-illan järjestin kesän aikana.   Lautapelailua on ollut aivan liian vähän. Otetaan muutama poiminto vähäisistä peleistä mitä on tullut pelattua kesän aikana. Undaunted: Normandy Pikkuhiljaa on taistelut edenneet Normandiassa. Pelikaverin kanssa olemme todenneet pelin olevan hyvä peli. Pakanrakennus ja -trimmaus Undaunted: Normandyssä toimii loistavasti. Tunnelma pelin aikana on todella kutkuttava: mitä vastustaja saa seuraavalla