Cafe Boardgame Helsinki - pikaraportti


Kävin pikaisesti kurkkaamassa millainen paikka uuden uutukainen Cafe Boardgame on. Valitettavasti henkilökohtaiset kiireet esti nauttia paikan antimista ja erityisesti peleistä. Juttelin hetken paikkaa pyörittävien Henrin ja Anne-Marin kanssa.

Cafe Boardgame sijaitsee Helsingisssä Eerikinkatu 14 sisäpihalla. Se on toinen lautapelikahvila Suomessa. Taustalla on samoja henkilöitä kuin mitä Tampereen Tarvernalla on. Kahvila on 50 paikkainen eli hieman isompi kuin Taverna. Pelipöytiä on useampaa kokoa alkaen kahden pelaajan pöydistä. Isoin pöytä vetää jopa kymmenen henkeä.

Pelikokoelman koko kirjoitushetkellä BGG:ssä olevan listan mukaan on 117 peliä. Siellä on pelejä klassikoista moderneihin klassikoihin aina tuliteriin peleihin. Mainittakoon shakki, Cosmic Encounter ja Brass: Lancashire. Kokoelma kasvaa, mutta joku raja pitää kokoelman koolle pitää laittaa. "Liian isosta kokoelmasta voi olla hankala löytää sopivaa peliä", Henri pohtii. Pelien esillelaitto on hienosti tehty. Hylly on vähän kuin työkalutaulu, jossa on monta vaakauraa. Uraan voi laittaa hyllykannakkeen. Hyllykannakkeiden varassa on pelilaatikko. Pelit on irrallaan toisistaan ja on helppo ottaa esille.

Pelien lisäksi kahvillassa on tarjolla makeaa ja suolaista purtavaa. Juotavaakin on montaa sorttia.

Eräässä pöydässä oli Dark Souls: The Board game avattuna. Pelin laatikoon kuuluva pahvi, jossa teksti 'You died' vihjaili kovasta kyydistä illan Dark Souls pelaajille.


Kommentit