Korttikuningas pelailee, vko 44Tällä viikolla, 29.10 - 4.11.2018, tuli pelailtua tavallista vaihtelevammin. Päällimmäisin oli mielessä Pelaajien Valinta finalistipelien peluutus.

Tässä muutama nosto mitä tuli pelattua viikolla.

Blue Lagoon

Blue Lagoon

Pelaajien Valinta Vuoden perhepeli finalisti 2018. Peli on aluehallintaa, settien keräilyä ja reittien rakentelua sisältävä peli. Kaunis Tyynenmeren saarille sijoittuva peli on 2-4 pelaajalle. Säännöt ovat yksinkertaiset ja helposti omaksuttavissa. 

Pelissä pelaajat alkuun tutkivat saaristoa luomalla omilla nappuloilla ketjuja. Pisteitä saa monesta tavoitteesta: vierailemalla saarilla, omien nappuloiden enemmistöstä saarilla, pisin reitti saarien kautta ja kerätyistä esineistä. Peli jakautuu kahteen vaiheeseen: tutkimus- ja asutusvaiheeseen. Tutkimusvaiheessa pelaajat tehkevät pysyviä asutuksia, jota käytetään asutusvaiheen reittien luontiin. 

Peli on toisinaan todella tiukkaa vääntöä, mutta toisinaan peli lässähtää vaiheiden lopussa, kun huomaa, ettei oma peli etene pisteiden osalta - eikä välttämättä kenenkään osalta. Satunnaisuutta tuo esineiden ja toteemien sattumanvarainen sijoittelu pelilaudalle.

Gemblo


Toinen Pelaajien Valinta perhepeli -finalisti 2018. Tämän pelin tavoitteena on sijoittaa kaikki omat laatat kuusikulmion muotoiselle pelilaudalle. Jujuna on että laatta pitää sijoittaa tasan yhden kuusikulmion reunan etäisyydelle omasta laatasta siten, ettei väli ole kokonaisuudessaan estetty toisella värillä. Tästä seuraa, jos väli on estetty kahdella eri värillä, voi pelaaja sijoittaa laatan eli luikahtaa välistä uusille alueille. Peli päättyy, kun kukaan ei pysty sijoittamaan laattoja pelilaudalle. Miinuspisteitä tulee laattojen koon mukaan (laatan kuusikulmioiden lukumäärä). Vähiten miinuspisteitä saanut voittaa pelin.

Peli on hauska 2-6 pelaajan strategiapeli. Kaikkia laattoja on vaikea saada pelattua. Parhaimmillaan tämä peli on kuudella pelaajalla, koska koko pelilauta on käytössä. Muilla pelaajamäärillä osaa pelilaudasta käytetään, joka on hassun oloista.  Pelierät on nopeita. Pelikomponentit on värillistä muovia.

Murder of Crows


Litsan peli-illassa illan viimeisenä tuli pelattua Murder of Crows korttipeliä. Tässä pelissä pelaajan tavoiteena on muodosta sana 'murder' ensimmäisenä. Kortin toiminto tapahtuu, kun kortti pelataan pöydälle. Toiminnot ovat pääsääntöisesti toisiin pelaajiin kohdistuvia kuten korttien ottamista kädestä, tai kortin poistamista pelaajan edestä. Korteissa on myös kuvattu 1 - 3 korppia. Poistamalla kädestään vastaavan korppimäärän sisältävän kortin, pelaaja estää pelatun kortin tapahtuman itseensä. 

Peli on häijy 'siitäs sait' peli, jossa voi vaan odottaa mitä jäynää muut pelaajat tekevät. Pelierät lyhyitä, kun toiminnot oppii ulkoa. Hyvä filleri.

Star Wars RebellionYritin järjestää pelipäivää kavereiden kanssa aiheena Twilight Imperium 4th edition. Aikataulujen yhteensopimattomuus aiheutti ettei riittävästi pelaajia saatu paikalle. Pelikaverin kanssa painuimme toiseen kaukaiseen galaksiin ja pelasimme Star Wars Rebellion peliä Rise of Empire lisäosan kanssa.

Rise of Empire lisäosa tuo mm. 'elokuvamaisen' taistelun peliin. Se on iso parannus, jossa pelaajalla on enemmän valintoja kuinka taisteluissa loppujen lopuksi käy. En pelaa ilman tätä lisäosaa.

Pelikaverini oli ensikertalainen Rebellionin kanssa. Hän pelasi kapinallisten väreissä. Voi sitä voivottelun määrää Imperiumin ylivoiman edessä. Viimeisellä mahdollisella hetkellä Imperium löysi kapinallisten tukikohdan. Kuinka ollakkaan, molempien puolien johtajat olivat paikalla. Lord Palpantine ja Mon Mothma ottivat mittaa toisistaan. Imperiumin noppatuuri ei riittänyt. Kunniakas voitto kapinallisille. Tätä täytyy saada pelattua lisää.

Kommentit