Siirry pääsisältöön

Ei se voitto - vaihtoehto Yhteishyvän artikkelille

S-ryhmän Yhteishyvä lehdessä (5/2017) oli artikkeli peli-illasta kotona, joka olisi syksyn hauskin tapahtuma. Tästä eräässä lautapelaajien ryhmässä otettin hernerokkaa sieraimiin, ymmärrettävistä syistä. Artikkeliin oli valittu todella elähtäneitä kliseitä ja jopa huonoja pelejä. Kaiken kukkuraksi kehoitettiin laittamaan popparit ja sipsit kulhoon. Apua, poppareiden ja sipsien rasva turmelee pelit. Kokosin pikaisesti vaihtoehtoisen listan peleistä, jotka löytyivät Prisman hyllystä (Itäharjun Prisma, Turku). Yhteishyvän artikkelin kirjoittajan olisi pitänyt käydä katsomassa mitä hyllystä löytyy.

New York 1901

Tämä peli korvaa Monopolyn mennen tullen. Pelissä rakennetaan pilvenpiirtäjiä. Alkuun rakennetaan pronssitason pilvenpiirtäjiä ja myöhemmin hopea- ja kultatason pilvenpiirtäjiä. Mikä parasta tästä pelistä puuttuu heitä ja liiku elementti.

Blokus

Helposti opittavissa oleva abstakti strategia peli, jossa pelaajat asettavat pelilaudalle tetrismuotoisia laattoja yrittäen blokkata muita pelaajia asettamaan omia laattojaan. Lopussa saa pisteitä sijoitusta laatoista ja miinuspisteitä ylijääneistä laatoista.  

Carcassonne

Laattapelien klassikko, vaikka ikää on vasta 17 vuotta. Pelissä nostetaan laattoja ja laattat asetetaan pöydälle, joista muodostuu kartta. Sijoitetulle laatalle voi sijoittaa oman seuraajan. Aina kun pelaaja saa muodostettua esimerkiksi kokonaisen tien tai kaupungin, pelaaja, jolla on eniten seuraajia kyseillä valmistuneella kohteella, saa pisteitä. Tämä peli on ns. aloitustason lautapeli, jonka avulla uusia pelaajia on helppo opastaa lautapelaamisen maailmaan. Peli, joka toimii monen tasoisille pelaajille.

Huhupuheita

Jos haluat nauraa, valitse huhupuheita. Pelaajat piirtävät vihkoonsa vihjesanan mukaisen kuvan tai kuva perusteella kirjoittavat vihjesanan. Vihko annetaan seuraavalle pelaajalle. Seuraava pelaaja piirtää kuvan tai kirjoittaa vihjesanan. Lopussa katsotaan millainen kuva tuli. Toimii kuin rikkinäinen puhelin, kun vain muistaa jättää pisteytyksen pois. Mitä enemmän pelaajia, sitä hauskempaa.

Muuttuva labyrintti

Tämä on minulle siitä harvinainen lapsille suunnattu peli, jonka seurassa viihdyn. Pelissä on jatkuvasti muuttuva labyrintti, josta pelaajat pyrkivät pääsemään etsimiensä esineiden luo. Etsittävät esineet on kuvattu korteissa. Pelissä pitää tasapainoilla toisten liikkeen estämisen ja oman liikkuvuuden edistämisen välillä.  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Wizard - sääntölyhennelmä

Pelin kuvaus ja tavoite Wizard on tikkipeli, jossa pelataan useita kierroksia riippuen pelaajamäärästä (3-6 pelaajaa). Ennen kortien pelaamistä pelaajat tekevät tarjouksen kuinka monta tikkiä pelaaja voittaa kierroksen aikana. Kierroksen lopussa pelaajat saavat pisteitä saaduista tikeistä. Miinus pisteitä saa, jos asetettu tarjous ei totetutunut. Bonuspisteitä saa, jos tarjous toteutui. Peli koostuu useasta kierroksesta, joissa pelaajille jaettavien korttien määrä kasvaa kierroksesta toiseen. Ensimmäisellä yksi kortti, toisella kaksi kortia jne. Viimeisellä kierroksella jaetaan kaikki kortit. Jakamattomat kortit jätetään pinoksi kuvapuoli alaspäin. Alkuvalmistelut Yksi pelaajista valitaan luottomieheksi, jonka tehtävä on olla kirjuri ja jakaa kortit.  Korteista Kortteja on 60 kappaletta, jotka jakautuvat maittain Ihmiset (sininen) Kääpiöt (punainen) Haltiat (vihreä) Jätit (keltainen) Kunkin maan vahvint kortti on 13 ja heikoin 1. Lisäksi on  4 Velh

Dungeons&Dragons: Castle Ravenloft - pikasäännöt

Kuva BGG:stä Pelaajat tutkivat luolastoa Castle Ravenloftin alla ja selvittävät skenaario kohtaisen tavoiteen. Peli on yhteistyöpeli ja 1 - 5 pelaajalle. Alkuasetelmasta Valitse skenaario 'Adventure book' lehtisestä. Sekoita 'Monster', 'Encounter' ja 'Treasure' pakat. Pelaajat valitsevat sankarin. Lisäksi pelaajat ottavat sankarin figuurin ja Power kortit.  Jokaiselle pelaajalle jaetaan yksi aarrekortti, kuvapuoli ylöspäin pelaajan eteen. Ota esille kaksi 'Healing surge' laattaa. Nämä laatat ovat yhteisiä pelaajille. Laita 'Start Tile' pöydälle. Muodosta skenaarion ohjeiden mukaan luolastolaattapino. 1) Encouter deck 2) Monster deck 3) Treasure deck, 4) Dungeon tiles 6) Scenario specifics 7) Starting tile 8) Hero cards + power cards 9) Healing surges 10) Hero cards + power cards Luolastolaatat eli 'Dungeon Tiles' Luolastolaatoista muodostuu skenaarion luolasto. Laattaan on kuvattu ruudukko, jota pitk

Dale of Merchants Collection

Dale of Merchants Collection on jatkoa aiemmin ilmestyneille Dale of Merchants 1 & 2 peleille. Dale of Merchants Collection on yhteensopiva aiemmin ilmestyneiden kanssa ja tuo lisää ominaisuuksia tähän hienoon korttipeliin. Aiemmista sarjan peleistä on kirjoittanut mm. Lautapeliopas ja Pöydällä . Tarkoitukseni on esitellä Dale of Merchants Collection pelin sisältöä. Käytän tästä eteenpäin DoMC lyhennettä. DoMC oli alunperin Kickstarter kampanja ilman scretch goaleja. Toisin sanoen, jälleenmyynti versio on saman kuin Kickstart versio. DoMC on saatavilla hyvin varustelluissa lautapelikaupoissa. Pelilaatikko on hyvin suunniteltu. Sen sisälle sopii kaikki aiemmat DoM pelit korttisuojitettuina. Mukana on organisointia varten kuvitetut ja nimetyt jakajat. Minun aiempi DoM kokoelma oli epämääräisessä pahvilaatikossa hujan hajan. Nyt olen tyytyväinen kun kaikki on yhdessä siistissä pelilaatikossa. Laatikossa on tilaa on vielä tulevalle Dale of Merchants 3 lisäosalle, josta on vahva