Ei se voitto - vaihtoehto Yhteishyvän artikkelille

S-ryhmän Yhteishyvä lehdessä (5/2017) oli artikkeli peli-illasta kotona, joka olisi syksyn hauskin tapahtuma. Tästä eräässä lautapelaajien ryhmässä otettin hernerokkaa sieraimiin, ymmärrettävistä syistä. Artikkeliin oli valittu todella elähtäneitä kliseitä ja jopa huonoja pelejä. Kaiken kukkuraksi kehoitettiin laittamaan popparit ja sipsit kulhoon. Apua, poppareiden ja sipsien rasva turmelee pelit. Kokosin pikaisesti vaihtoehtoisen listan peleistä, jotka löytyivät Prisman hyllystä (Itäharjun Prisma, Turku). Yhteishyvän artikkelin kirjoittajan olisi pitänyt käydä katsomassa mitä hyllystä löytyy.

New York 1901

Tämä peli korvaa Monopolyn mennen tullen. Pelissä rakennetaan pilvenpiirtäjiä. Alkuun rakennetaan pronssitason pilvenpiirtäjiä ja myöhemmin hopea- ja kultatason pilvenpiirtäjiä. Mikä parasta tästä pelistä puuttuu heitä ja liiku elementti.

Blokus

Helposti opittavissa oleva abstakti strategia peli, jossa pelaajat asettavat pelilaudalle tetrismuotoisia laattoja yrittäen blokkata muita pelaajia asettamaan omia laattojaan. Lopussa saa pisteitä sijoitusta laatoista ja miinuspisteitä ylijääneistä laatoista.  

Carcassonne

Laattapelien klassikko, vaikka ikää on vasta 17 vuotta. Pelissä nostetaan laattoja ja laattat asetetaan pöydälle, joista muodostuu kartta. Sijoitetulle laatalle voi sijoittaa oman seuraajan. Aina kun pelaaja saa muodostettua esimerkiksi kokonaisen tien tai kaupungin, pelaaja, jolla on eniten seuraajia kyseillä valmistuneella kohteella, saa pisteitä. Tämä peli on ns. aloitustason lautapeli, jonka avulla uusia pelaajia on helppo opastaa lautapelaamisen maailmaan. Peli, joka toimii monen tasoisille pelaajille.

Huhupuheita

Jos haluat nauraa, valitse huhupuheita. Pelaajat piirtävät vihkoonsa vihjesanan mukaisen kuvan tai kuva perusteella kirjoittavat vihjesanan. Vihko annetaan seuraavalle pelaajalle. Seuraava pelaaja piirtää kuvan tai kirjoittaa vihjesanan. Lopussa katsotaan millainen kuva tuli. Toimii kuin rikkinäinen puhelin, kun vain muistaa jättää pisteytyksen pois. Mitä enemmän pelaajia, sitä hauskempaa.

Muuttuva labyrintti

Tämä on minulle siitä harvinainen lapsille suunnattu peli, jonka seurassa viihdyn. Pelissä on jatkuvasti muuttuva labyrintti, josta pelaajat pyrkivät pääsemään etsimiensä esineiden luo. Etsittävät esineet on kuvattu korteissa. Pelissä pitää tasapainoilla toisten liikkeen estämisen ja oman liikkuvuuden edistämisen välillä.  

Kommentit