Mitä tapahtui matkalla Kaliforniaan - Hit Z Road


Tämä tapahtui Litsan Lautapelikerhossa eräänä tiistai iltana. Pöydän ääreen oli kokoontuneet Juha, Anna, Petri ja Timo pelaamaan Hit Z Road peliä. Aiempien erien kokemuksella Juha ja Timo opastivat Annan ja Petrin pelin sääntöihin. Peli on varsin yksinkertainen noppapeli, jossa mukana huutokauppa elementti. Pelaajat käyvät huutokauppaa siitä kuka saa valita ensimmäisenä reitin. Pelaajien tavoitteena saada maailmanlopusta selvinneiden ryhmä Chicagosta Kaliforniaan. Matkaa haittaa zombieiden kansoittamat alueet, joiden kautta pitää kulkea. Muutakin riesaa on vastassa, kuten radioaktiivisuutta.


Peli eteni kaikkien osalta varsin varovasti. Hyvää tuuria ja sopivan tasaista resurssien käyttöä kaikilta pelaajilta. Anna sai heti alkuun kartta- ja laastaritokenit myöhempää käyttöä varten. Juha sai myös karttatokenin joltain valitsemaltaan reitiltä. Petrille kerääntyi mm. kaksi biovaaratokenia. Timo sai mm. kiikaritähtäin-, Molotovin coctail- ja rattitokenit.


Pelin keskivaiheilla erääksi reittivalinaksi nousi 'The Promised Land' ja yhden pisteen peruskortit. Loput kolme reittivalintaa olivat suhteellisen tasaisia. Mainittu reitti houkutti Juhaa ja Annaa ihan tosissaan. Petri ja Timo huomasi ettei 'The Promised Land' korttia voi antaa kummallekaan, koska se olisi tuonut 6 pistettä, joka on ISO määrä tässä pelissä. Tarjouskierros päättyi hetkessä tilanteeseen, jossa tarjoukset olivat: Timo 8, Anna 7, Juha 6 ja Petri 5. Petri joutui passaamaan, koska resurssit loppui. Anna vuoro ja jälleen korotus 8 resurssiin. Timolla oli 10 resurssia ja hän hyppäsi kohtaan kymmenen eli maksimiin. Timo ei halunnut antaa kuutta pistettä Annalle. Tarjouskierros päättyi. Hetken hiljaisuuden jälkeen Juha sanoi 'Tuhosit muuten kaikkien pelit" ja hymähti. Totta tosiaan, tämä tarjouskierros söi kolmelta pelaajalta resurssit olemattomiin. Petrille jäi vähän, mutta ne tarjonneet polttoainetta pakoilua varten eli zombielaumat on kohdattava. Nyt loppupeliin tarvitaan onnea. Neliapilat ja jäniksen käpälät esiin.
Tilanne edenne kahta viimeistä tarjousta.


Peli jatkui. Yksi toisensa jälkeen pelaajia eliminoitui. Lopulta Timo oli yksin ja hänen oli vielä selvittävä kahdesta kierroksesta kahdella jäljellä olevalla eloonjääneellä. Elämää tuhon partaalla. Asiaa helpotti Molotovin Cocktail, jolla pyyhkäistiin yksi zombieryhmä tuhkaksi. Silti onnistumisen todennäköisyys oli heikko. Viimeisellä kierroksella menetettiin vielä yksi eloonjäänyt. Kamppailu zombielaumaa vastaa yhdellä nopalla oli tuska ja mitä ihmeellisintä tuuria. Viimeinen zombie tuhoutui ja voittajaksi nousi tuurilla Timo.

En ole pitkään aikaan kokenut peliä, jossa yksi kierros muuttaa kaikkien pelaajien suunnitelmat ja mahdollisuudet näin totaalisesti. Yhteistyöpelit on asia erikseen. Huutokauppa on Hit Z Road pelissä todella hieno juttu. Ruuvi kiristyy kierros kierrokselta. Kevyt, suhteellisen nopea, huutokauppa, teema ja onnenkoettelua, näistä tämä peli on tehty.Kommentit